Pluk-afspraken

 1. De Innengaard maakt deel uit van het CSA-netwerk. ‘Community Supported Agriculture’ is een vernieuwende vorm van landbouw. Onze tuin wordt gedragen wordt door een gemeenschap van oogsters, vrijwilligers en bloementeler. Een CSA-boerderij zet in op betrokkenheid, geeft ruimte aan info-momenten, oogstfeesten en meewerkdagen. Zo kennen we elkaar van nabij en hebben we het volste vertrouwen in elkaar. Het tuinteam teelt met eerbied voor natuur en ecologisch evenwicht en de oogsters respecteren dit door een eerlijke prijs te betalen. Zo dragen we samen zorg voor bodem en milieu, voor onze gezondheid en dat van onze kinderen. Opbrengsten van het land zijn steeds onderhevig aan uitdagende veranderlijke situaties, vb. Klimaat. Onze oogsters zijn zich bewust van de oogstrisico’s bij het duurzaam telen. We delen samen zowel in tekorten als in overvloeden. Deel uitmaken van een CSA-boerderij betekent sociaal oogsten, zodat iedereen gelukkig naar huis kan gaan.

 2. Door je bij De Innengaard aan te sluiten, word je automatisch ook lid van het CSA-
  netwerk vzw. http://www.csa-netwerk.be/ en ben je verzekerd tijdens door ons
  georganiseerde activiteiten waaraan je deelneemt op het veld.

 3. Kies de Bloemenpas die bij je past onder rubriek https://innengaard.be/kom-plukken/.

 4. Na het betalen van je Bloemenpas, krijg je een uitgebreide inwijding in de plukkunst. Pluk-introducties vinden plaats op vrijdagavond tussen 17u en 19u of zondag tussen 10u en 12u. Leg je eerste bezoek en pluk-introductie vast door te mailen naar ellen@innengaard.be.

 5. Na je introductie ben je vrij om te komen plukken op de openingsuren, deze zijn:
  Dinsdag en donderdag tussen 9u en 17u
  Vrijdag tussen 17u en 19u
  Zondag tussen 10u en 12u.
  We staan op vrijdag en zondag klaar voor introducties en vragen. Op dinsdagen en donderdagen zijn we er ook, maar werken we met de ganse vrijwilligersgroep hard door om alle bloemen voor jullie in topconditie te hebben.

 6. Een ruiker telt 20 stelen van ongeveer 40cm lang. Richtlijn kan zijn: vijf hoofdbloemen of bruiden, vijf nevenbloemen of bruidsmeisjes, vijf bruidegommen en vijf groenvullers. In de tuin wordt met bordjes aangeduid welke bloemen bruiden, bruidegommen of groenvullers zijn. Knippen volgens de plukkunst op een hoogte van ca. 40cm is van cruciaal belangrijk om de bloemen te laten herbloeien!

 7. Kom tot wekelijks je eigen boeket oogsten. Een boeket oogsten en aan iemand anders doorgeven, kan natuurlijk ook. Je kan eveneens een proefpas kado doen voor iemands verjaardag, moederdag, Valentijn, of zomaar zonder reden ;-). Een mooie kadobon kan afgehaald worden tijdens de plukuren of worden opgestuurd.

 8. Omdat wij onze aantallen bloemen per week afstemmen op ons aantal deelnemers, vragen we om geen boeketten in te halen als je eens niet kan komen. Als je toch verhinderd bent om te plukken, mag je één vaste vervangplukker (iemand die op voorhand goed is ingewijd in de plukkunst!) laten oogsten of een collega-oogster voor jou laten knippen.

 9. Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het veld of parkeer je auto bij
  aan de haag buiten het domein. Wandel binnen om de rust te bewaren.

 10. Respecteer de bordjes met ‘privé’ op. De voortuin is onze bloemenpluktuin, de andere delen van de tuin zijn privé-tuin.

 11. Loop nooit in de aarde van de bloembedden, maar steek steeds de bedden over via de stapstenen die her en der tussen de bloemen liggen. Zo help je ons bodemleven en dus onze bloemen!

 12. Het Prieeltje bij de beek is een ideale plek om je boeket te schikken en binden en vooral om te onthaasten, te genieten en andere oogsters te ontmoeten. Voel je welkom om daar te gaan zitten of iets te drinken!

 13. Heb je vragen, bemerkingen of goede ideeën, spreek mij of de vrijwilligers aan in de tuin of deel deze met ons via een mailtje naar ellen@innengaard.be

 14. Kom binnen in onze groene oase, maak van De Innengaard jouw tweede thuis en vertel de verhalen van onze bewuste bloemen met enthousiasme verder mondeling, via een geschenkenbon of via sociale media! Jullie maken voor ons het verschil.

 15. En vooral … geniet met volle teugen van de veranderende seizoenen en creëer de allermooiste boeketten voor jou en je geliefden!

Hartelijke groeten
Ellen
& het vrijwilligersteam


https://innengaard.be/
https://www.facebook.com/Innengaard
https://www.instagram.com/innengaard/